La nit de Planeta, la nit del Premi

[pureHTML] El Premi Planeta farà, d'aquí a poc, 60 anys. Va ser l'any 1952 quan Juan José Mira va guanyar el primer Planeta amb En la noche no hay caminos. A partir d'aquest moment, es va obrir el camí, llarg i en línia recta, d'un dels premis literaris més prestigiosos en llengua castellana. I dic prestigiós, amb prestigi i (aquesta paraula tan odiosa) glamour. La majoria dels escriptors (i també gent que no escriu mai) somia amb el moment de recollir l'estimada estatueta. Avui, al voltant de la mitjanit, coneixerem amb seguretat els noms dels escollits. Elvira Lindo és una de les candidates, segons els rumors… Almudena Grandes… També figura a les apostes Risto Mejide. Els temes de la majoria de les obres participants d'aquest any són la novel·la històrica, la Guerra Civil, la postguerra, les històries familiars… Hi ha psicologia, nazis, jueus… El Premi: 601.000 euros pel guanyador, és l'única realitat, de moment. Quan acabi aquest dia de Santa Teresa, sabrem exactament que hi ha darrera del sobre. [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s