Kjell Ola Dahl

[pureHTML] [p]“Kjell Olla Dahl demostra que no només els suecs dominen el gènere a la perfecció. Els noruecs també”. La referència del Frankfurter Rundschau serveix per introduir la tercera novel·la de l'autor, Un paso en falso (Emecé). Les altres han estat La muerte en una noche de verano i Un muerto en el escaparate. Els títols no enganyen, com el cotó, es tracta del gènere negre i una sèrie amb la qual Kjell Ola Dahl va debutar l'any 1993. Gunnarstranda i Frolich són els personatges fetitxes i hores d'ara els policies més coneguts de Noruega.[/p][p] A Un paso en falso Frank Frolich es troba amb l'amor, la passió i l’obsessió per la mirada blava de la germana d'un perillós delinqüent, Jonny Faremo. El policia, un home experimentat en les lluites al carrer, no vol fugir d'allò que li aconsella la intuïció i cau de quatre potes en l'engany sibil·lí de l’atracció fatal. El policia que es converteix en sospitós, la dona que utilitza el policia, el policia que demana ajuda als altres policies… El paisatge humit i fred. “L'única perspectiva lluminosa eren les vacances” i els quadres de Munch a les jaquetes en un vespre ventós. Tots els elements del gènere formen part d'aquesta història, escrita per l’hereter de les qualitats de Henning Mankell, diuen. [/p][p] Si els premis rebuts serveixen com a guia de la qualitat, Kjell Ola Dahl té una bona qualificació. Ha rebut els quatre millors premis més importants de la novel·la negra dels països nòrdics.[/p] [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s