Harlan Coben i la seva ‘Live Wire’

Com deia Ferran Mascarell aquest dijous, la festa del Premi Internacional de Novela Negra RBA als jardins del Juan Carlos I s’han convertit en una tradició que ja té quatre anys. És una de les primeres trobades després de les vacances, i els col·legues, amics i coneguts del món literari es reuneixen al voltant de la novel·la de suspens. Aquest any hem vist pujar a l’escenari del guanyador Harlan Coben, un ex jugador de basquet nord-americà que ja porta deu novel·les protagonitzades pel seu alter ego, el detectiu Myron Bolitar, també ex jugador de basquet, casualment. Coben ja ha aconseguit els tres guardons més prestigiosos de la novel·la negra, l’Edgar, el Shamus i l’Antony Adard. Després de 47 milions d’exemplars venuts a tot el món, aquest escriptor de New Jersey s’està convertint en tot un clàssic i diu que prefereix escriure sobre desaparicions i no tant sobre assassinats. «La mena de mal que m’agrada explorar és aquell que descobrim en nosaltres mateixos»-ha dit. ]A Live Wire una ex estrella del tennis femení demana que Bolitar li ajudi a trobar el pare del fill que està esperant. Coben diu que la història està basada en la vida real. Es va inspirar quan un amic seu va posar l’ecografia del nen que esperava a Facebook. A partir d’aquí, es va plantejar què passaria si sota la imatge del nen es pogués llegir que la criatura no és de qui ha penjat la foto. Així comença la novel·la.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s