Els urbanites que surten al camp a buscar bolets

[pureHTML] [p]Setembre és quelcom més que la maleïda certesa de la tornada a l'escola, la depressió per la tornada de les vacances o la factura que els excessos han deixat a la Visa. Setembre és també una tradicional i optimista època per a descobrir noves aventures escrites. En aquest modest espai dedicat als llibres, m'he donat l'oportunitat de nedar per la muntanya de novetats d'ara i d'abans de l'estiu i m'he decidit per alguns que he trobat abaix de tot i per això han estat poc vistos. Estaré alguns dies llegint això i m'ho prendré amb calma. A veure què descobrim. Avui tres coses.

[/p][p]Columna ha publicat aquesta setmana Aquests catalans estan tocats del bolet, de Jordi Cantavella, una novel·la divertida sobre els caçadors de bolets. Ja se sap que la tardor inunda els boscos de gent, navalla en mà, per anar a la recerca del pobre bolet que s'amaga sota una fulla seca. Un esforç sideral, penso jo, que tinc el costum de deixar pels altres l'honor d'ajupir-se sota els arbres. A l'espera del rovelló, ja posat a la taula o al mercat, em quedo amb aquesta història de Cantavella, que explica l'aventura d'un jove solitari i gran aficionat als bolets que descobreix un bosc al mig de les muntanyes. És un bosc que, incomprensiblement, mai ha trepitjat l'home, ja que està esborrat dels satèl·lits convencionals. Aquí es troben uns interessants i originals rovellons blaus!.

Ara llibres va acabar la temporada amb Sebastià Serrano com a líder de vendes de l'editorial amb Elogi de la passió pura, que recorda inevitablement, només en el títol, al filòsof alemany Inmanuel Kant. Elogi de la passió pura va guanyar el Premi Ramon Llull, que concedeix Planeta, l'any 1990. Ara llibres va decidir reeditar l'obra perquè considerava que havia estat inexplicablement introbable durant més d'un decenni i valia la pena retrobar-la, «perquè és una novel·la que es va avançar al seu temps». L'obra de Sebatià Serrano està ambientada en el món esportista. El protagonista és un atleta que també es deu a l'arquitectura i la poesia. Amb l'obsessió pel domini de l'espai i el temps, trobarà el seu equilibri gràcies a una dona «especial i serena».

Poc abans de l'estiu també es va publicar Què vol dir integració (La Magrana), de Robert Bilbeny. Tenint en compte els successos que sovint es publiquen sobre immigració, potser serà interessant fer una repàs sobre què volem dir quan parlem d'immigració, o què passa quan es posen restriccions a l'empadronament d'estrangers en situació irregular o què hem de pensar sobre les mesquites que el món musulmà vol construir als nostres barris. Es pot prohibir el mocador islàmic?. Bilbey, catedràtic d'ètica de la Universitat de Barcelona, ajuda a entendre millor la nostra posició davant un món canviant i en constant evolució. Pot ser una bona manera d'entendre tot això que està passant.[/p] [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s