Premis, llibres i televisió

[pureHTML]

[p]imatge[/p]

[p]Llegir llibres o mirar la tele? Crisi. Llibre electrònic. Periodisme digital. Canvi. Després de marxar de l'espai Foyer del Liceu tenia al cap aquest temes i les converses que havia mantingut amb alguns dels convidats a l'entrega dels Premis Qwerty de Barcelona Televisió, que s'han lliurat  per tercera vegada aquest dimecres. El programa de llibres de la tele local de Barcelona ha canviat de director i presentador. Joan Barril està ficat ara en un altre projecte de la casa, però encara mima i estima la seva obra. Ho deia Àngel Casas, director de Barcelona tv: “els creadors se'n van, però les obres continuen”. Així que, un any més, un programa de televisió que parla de llibres ha lliurat els seus premis als que escriuen, editen, tradueixen o promocionen els llibres. Un dels guardonats, Javier Cercas, declarava que és un miracle que funcioni un programa d'aquest tipus.

Vaig entendre la preocupació de Joan Barril quan citava les estadístiques que confirmen la febre de premis literaris que existeixen a Espanya. Sembla que cada any són 3.800 els que distribueixen les editorials, els ajuntaments o les comunitats autònomes. “Ara som el premi 3.801”- va dir. Vaig pensar en Fernando Iwasaki i el seu España, aparta de mí estos premios. Lluny de tota estadística numèrica, sempre m'agrada molt especialment que al Qwerty es valori la feina de tota la gent que forma part de l'entramat editorial i literari, inclosos els que treballen als gabinets de premsa i a les revistes de literatura. Estava d'acord amb mi l'amic Toni Iturbe, director de la revista Qué Leer, que ha estat premiada aquest any per la seva llarga i potent trajectòria com a informadora de tot el que passa al voltant del llibre.

En total, Qwerty dóna 21 premis, amb les seves respectives categories. Tots ells es porten la seva copa de dry martini, sempre tan literària ella. Cristina Fernández Cubas, premiada pel seu recull de contes Anima mia va saber valorar el detall i es va dirigir directa al bar, per estrenar-la. Tenia motius, el seu llibre, editat per Tusquets, li ha donat moltes alegries aquest any.[/p] [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s