El surrealisme sóc jo

[pureHTML] L'any passat va ser Clara Usón amb una història sobre els anys 80 a Barcelona. El 2010 ha donat una oportunitat als complexos mons que envolten la vida habitual de l'oficinista, de Guillermo Saccomanno. L'argentí no va poder assistir a l'entrega del Premi Biblioteca Breve que atorga Seix Barral, per problemes de salut, però ha arribat la filosofia de la seva història. Si diem una barreja de Kafa, Blade Runner o Dostoievski ens podem fer una idea del món vital que envolta un oficinista gris amb un objectiu: mantenir el seu lloc de feina sigui com sigui… Clara complexitat sota una pàtina de normalitat.. [p]Surrealisme [/p][p]Més enllà de la filosofia oficinista i administrativa, la creativitat científica del somni i els desitjos. Des que André Breton va escriure Manifiesto surrealista s'ha dit molt sobre aquest assumpte. Els anys 20 i 30 del segle XX van ser enormement creatius (i destructius, tot s'ha de dir). Breton, científicament, va voler deixar clares les bases d'una corrent d'art que volia revelar molts enigmes. Però li va sortir un opositor que cridava als quatre vents els seus propis conceptes. «El surrealisme sóc jo», va dir Salvador Dalí i va sembrar el món amb els seus quadres.[/p][p]És una bona notícia saber que durant un temps podrem veure al Museu Dalí de Figueres Sueño causado por el vuelo de una abeja alrededor de una granada un segundo antes de despertar. El seu propietari, el Museo Thyssen-Bornemisza de Madrid ha cedit temporalment aquesta obra que Dalí va pintar l'any 1944.[/p][p] [/p] [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s