L'Any Vicens Vives

[pureHTML] [p]José Montilla ha obert oficialment l’Any Vicens Vives. El president de la Generalitat ha reivindicat la figura de l’historiador Jaume Vicens Vives en el centenari del seu naixement i els 50 de la seva mort i ha anunciat la propera exposició ‘Jaume Vicens Vives i la nova història’, al Museu d’Història de Catalunya.[/p][p] El catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Vicens Vives, va convertir el seu departament en un punt d’inserció de la historiografia espanyola, adaptant els nous corrents europeus. També va crear el Centre d’Estudis d’Història Internacional, la revista Estudis d’Història Moderna i l’Índex Històric Espanyol.[/p][p] Vicens Vives va ser un dels pocs historiadors que van quedar a Espanya durant el franquisme, ja que la majoria havien marxat exiliats. Es va centrar durant els primers anys d’estudi en la Catalunya de la Baixa Edat Mitjana. Algunes de les seves obres són: Noticia de Catalunya, Història social y econòmica de España y América, España. Geopolítica del Estado y del Imperio, Biografias Catalanas o Història de los remensas en el siglo XV… [/p] [/pureHTML]

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s